Ο Γεώργιος Α. Σπυρούλιας, PhD: Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1989 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδέςκαι την Διδακτορική του Διατριβή στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πεδίο της Βιοανόργανης Χημείας έως το 1995. Συνέχισε την ερευνητική του δραστηριότητα στο πεδίο της Βιομιμητικής Οξειδωτικής Κατάλυσης, ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Paris V, στο Παρίσι (1995-6).

 

Το 1997 άλλαξε ερευνητική κατεύθυνση και εστίασε στη μελέτη πολυπεπτιδίων και πρωτεϊνών μέσω Φασματοσκοπίας NMR, στο Κέντρο Μαγνητικού Συντονισμού (CERM) του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, μια αναγνωρισμένη Ευρωπαϊκή Υποδομή Μεγάλης Κλίμακας (Large Scale Infrastructure) στο πεδίο του Βιομοριακού NMR, χρηματοδοτούμενος αρχικά από ευρωπαϊκά έργα και στη συνέχεια από το πρόγραμμα Μεταδιδακτόρων "Marie-Curie Research Training Grants".

 

Το 2000 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του νέου προγράμματος "Marie-Curie Return Grants". To 2003 εκλέχτηκε στην βαθμίδα του Επικ. Καθηγητή στο ίδιο Τμήμα.

 

Το ερευνητικό του έργο καταγράφεται σε ~120 επιστημονικές δημοσιεύσεις (h-index 27, 2650 αναφορές) και >60 καταθέσεις στις βάσεις δεδομένων PDB (Protein Data Bank) & BMRB (Biological Magnetic Resonance