Ο Σπύρος Μπολιεράκης γεννήθηκε το 1982. Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο Κρήτης (TUC) και έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ). Η διπλωματική του εργασία ήταν η «Μοντελοποίηση ενός ολοκληρωμένου συνδυασμένου κύκλου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση βιομάζας ως καύσιμο».

 

Από το 2015 εντάχθηκε στην ICCS (I-Sense Group) ως ερευνητής και προγραμματιστής για την ομάδα Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (AR/VR). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών έχει αναπτύξει εφαρμογές πάνω σε κάσκες Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (Hololens, Hololens 2, GearVR, OculusGO, Vuzix M300XL, RealWear HMT-1) καθώς και ολοκληρωμένες εφαρμογές ιστού (Web Applications)

 

Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στα ακόλουθα έργα: Pluggy (https://www.pluggy-project.eu/), Scent (https://scent-project.eu/), NextGen  (https://nextgenwater.eu), SafePass (http://www.safepass-project.eu/) ,  SmartFlex (http://smartflex.tech/).